Livet som #hotellnerd

EN BLOGG AV PETTER A. STORDALEN

< Back

Sellafield må stenges NÅ!

Aksjon Sellafield i 2002

Britiske myndigheter oppfører seg som gamle kommunistiske Sovjet-ledere. På en god dag. Fem lange døgn tok det før de fant det for godt å informere norske myndigheter om den radioaktive lekkasjen ved Sellafield-anlegget. Russerne brukte omtrent like lang tid på å varsle Kursk.

Fredag i forrige uke ble det oppdaget lekkasje i et rør ved anlegget, som resulterte i radioaktiv forurensning. Uhellet ble først kjent gjennom lokalavisen Whitehaven News. Og for å si det sånn, dette er ikke første gang det lekker ut livsfarlig radioaktivt materiale fra det råtne anlegget ved kysten av Irskesjøen.

Miljøvernminister Erik Solheim sier til NRK at dette «understreker ytterligere det norske kravet om at hele anlegget bør stenges».

Joda. Men det holder ikke! Solheim uttaler seg som en middels diplomat. Jeg aner et altfor svakt diplomatisk chit-chat’eri når Solheim absolutt må legge til at «en stor ulykke forhåpentligvis er veldig usannsynlig». Det veit vi jo ikke! Ingen veit det!

SVs Erik Solheim er en av regjeringens mest handlekraftige politikere.  Når er tida inne til å vise det, Erik!  Du kan ikke være dårligere enn miljøvernministeren som virkelig tok tak i Sellafield, nemlig Børge Brænde.  Du kan ikke være dårligere enn en høyremann på miljøvern!

Jeg har sagt det før, og jeg gjentar det gjerne. Engelskmenn liker ikke at noen pisser i pint’en deres. Nordmenn liker like dårlig at andre avleverer i matfatet vårt.  Anlegget «bør» ikke stenges.
Det stenges. Nå!

Vår norske aksjon på Sellafield i 2002

Jeg lenket meg til Sellafield i 2002